Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanlık Devir Teslimi
BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DEKANLIK DEVİR TESLİMİ

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri  Fakültesi Dekanlık makamında “Devir Teslim Töreni” düzenlendi. Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanlık görevine atanan Prof. Dr. Numan ÇELEBİ, dekanlık görevini devir teslim töreni ile  Prof. Dr. Nejat YUMUŞAK’dan devraldı. Prof. Dr. Nejat YUMUŞAK ise Prof. Dr. Numan ÇELEBİ'yi tebrik ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Konuşmaların ardından Dekan Numan ÇELEBİ tarafından  Nejat YUMUŞAK'a dekanlık görevi boyunca fakülteye sundukları katkılardan dolayı teşekkür plaketi ile çiçek takdiminde bulunuldu.

Prof. Dr. Numan ÇELEBİ lisans eğitimini İTÜ, Sakarya Mühendislik Fakültesi,  Elektrik mühendisliği bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını Sakarya Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yaptı. Doktora derecesini Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde Kaba Küme Teorisi ve Tümevarımsal Öğrenme üzerine yaptığı çalışma ile elde etti. TÜBİTAK 2219 bursu ile doktora sonrası Alice E. Smith danışmalığında “Metasezgisel Algoritmalar ve Optimizasyonda Uygulamaları” konusunda Auburn Üniversitesi (ABD) Endüstri ve Sistem Mühendisliği Bölümü'nde bir buçuk yıl araştırma faaliyetlerinde bulundu. 2007-2013 yılları arası İstanbul Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Halen Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü'nde profesör olarak öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Kaba Küme Teorisi ve bunun Veri Bilimine uygulanması üzerine çalışmaları vardır. Ayrıca son yıllardaki çalışmaları daha çok Metasezgisel Algoritmaların bilgisayarlı görme ve bunların bilgisayar bilimine uygulamaları üzerine yoğunlaşmıştır.