Ana Sayfa
Dekan Mesajı

Dekan Mesajı

Sevgili Öğrencilerimiz,

Üniversiteler eğitim yoluyla, bilginin üretildiği ve nitelikli insan gücünün oluşturulduğu kurumlardır. Buralarda üretilen bilgi itici bir güce dönüşür ve çağdaş medeniyet hedeflerine ancak böyle ulaşılır.

Bilgisayar ve bilişim alanında, Tecrübe, karar ve ortak fikirleri kullanarak insana faydalı ürünler geliştiren sanatkar mühendisler yetiştirmek üzere kurulan Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi, genç nüfusumuzun özellikle “fen, matematik, mühendislik, bilişim ve teknoloji” konularında ilgilerinin ve bu alandaki bilgi ve becerilerinin artırılmasını ve bu kaynağı yenilikçi güce dönüştürmeyi hedefleyen bir fakültedir. Günümüzde yaşamlarımızda hava, su, gıda gibi çok temel bir ihtiyaç haline gelen ve ülkemizi bilgi çağına taşıyacak unsurlardan biri olan bilişimin gelişmesini sağlamak üzere insan gücü oluşturmak ülkemiz adına en önemli görevlerimiz arasındadır.

Fakültemiz, Bilgisayar ve Bilişim alanında evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji üreten araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, özgün ve estetik değerlere sahip, çağdaş bir öğretim kültürü sunarak mesleki açıdan yetkin, toplumsal değerlere ve etik değerlere saygılı mühendis yetiştirmeyi misyonu olarak belirlenmiştir.

Eğitim hedeflerimiz ve program çıktılarımızın değerlendirilmesi sürecinde dış paydaşlarımızdan Kuveyt Türk, Ford Otosan, Toyota, Sakarya Teknokent ve Türk Telekom kurumlarının bilgi işlem ve AR-GE birimleri ile sürekli iletişimde bulunarak, öğrencilerimizin sahaya güçlü ve donanımlı bir biçimde hazırlanmasını temin etmeyi amaçlamaktayız.

Sevgili Öğrencilerimiz,

Yakın bir gelecekte,  milyarlarca makinanın birbirleriyle konuşup, veri ürettiği bir yaşamı izleyeceğiz. İleri düzeyde yapay zekaya sahip robotlar, akıllı endüstriler, akıllı evler, akıllı köyler, akıllı şehirler, akıllı ülkeler ve tabiiki akıllı dünya ile karşı karşıya olacağız. Bilgisayar ve bilişim bilimleri sayesinde dünya küçük bir köy olacak. Her doğan çocuk belki de global dünya vatandaşı olarak dünyaya gelecek, her birey için gen haritası olacak ve kişiye özel tıp üretilecek ve beki de ortalama insan ömrü şaşırtıcı bir oranda uzayacak. Teknoloji çok daha ucuz ve yaygın hale gelecek. İşte o gün yine siz Bilgisayar ve Bilişim mühendisler hayatımızın vazgeçilmezleri olacaksınız.

Bilgisayar, Bilişim ve Teknoloji geliştirme süreci dünyayı yeni güzelliklerle buluşturan ve sonu olmayan bir maratondur. Bu maratonun en büyük kazananları her zaman hayallerine sınır tanımayanlar olmuştur. Hepinizden ricam, derslerinizi özenle izlemeniz, iyi bir mühendis olmak için var gücünüzle çalışmanız ve 50 yıl sonrası için mesleğinizle ilgili bir hayal kurmanızdır. Sizler bu hayallerinizi, büyük bir hazine olan merakınızı, heyecanlarınızı ve kaygılarınızı iyi yönetmelisiniz. Amacınız her an ve her yerde fikirlerinizle ve bilimsel çalışmalarınızla fark oluşturmak olmalıdır. Fakültemiz bölümlerinde oluşturulan eğitim müfredatları bu gücün çekirdeğini sizlere sunmak üzere hazırlanmakta ve sürekli güncellenmektedir. Tek yapmanız gereken çalışmak ve hazırlıklı olmaktır. Başarısızlık sadece hazırlıksız kişiler için vardır. Zor seçimler arasında kaldığınızda tercihiniz ve ışığınız her zaman evrensel değerler, insan hakları ve bilimsel ilkeler olmalıdır.

Sevgili öğrencilerimiz,

Mühendis, aynen ülke sınırında nöbet tutan asker gibi ülkesinin bilgi, bilişim ve teknolojik bağımsızlığını kazanması için bütün gücüyle çalışan kişidir. Sizlerden bu hedefler doğrultusunda paylaşacağınız başarı hikâyeleri bekliyoruz.  Çünkü sizin bizimle ulaştıracağınız her bir başarı hikâyesi bu fakülte sıralarında yeni tutkuları ortaya çıkaracaktır.

İnsan hayatına fayda üretme konusunda başarılı olacağınıza dair hiçbir kuşkumuz yoktur.  

Sevgi ve Başarı Dileklerimizle

Prof. Dr. Nejat YUMUŞAK
Dekan